********** Badanie nr 1 ********** mleko mikrofiltrowane vs izolat vs kazeina: Compared with casein or total milk protein, digestion of milk soluble proteins is too rapid to sustain the anabolic postprandial amino acid requirement Objective: Our objective was to compare the postprandial utilization of dietary nitrogen from 3 -labeled milk [...]
[...] jest najczystszą dostępną formą białka serwatki. Jest on lepszej jakości niż normalny koncentrat białka serwatki, dodatkowo nie ma w nim tłuszczu, więc w oparciu o ten izolat możesz zbudować beztłuszczową masę mięśniową bez przyjmowania dodatkowego tłuszczu. Izolat Serwatki jest bardzo dobrze trawiony, dzięki swojej czystości i braku [...]
[...] jest najczystszą dostępną formą białka serwatki. Jest on lepszej jakości niż normalny koncentrat białka serwatki, dodatkowo nie ma w nim tłuszczu, więc w oparciu o ten izolat możesz zbudować beztłuszczową masę mięśniową bez przyjmowania dodatkowego tłuszczu. Izolat Serwatki jest bardzo dobrze trawiony, dzięki swojej czystości i braku [...]
[...] raz i w sumie mam też obecnie, poza tym handlujemy scitecem w Atlecie od ponad 12 lat także firmę znam bardzo dobrze i mogę o niej wiele napisać , z reguły bardzo dobrego izolat jest na pewno lepszym białkiem niż ultrafiltrowany koncentrat jednak różnica w przypadku sciteca jest niewielka jeżeli chodzi o % zawrtość białka, izolat ma 83% [...]
wegle nie potrezbne moga byc ale nie konieczne jakby szla porcja kreatyny - to jak najbardziej eaa + wegle proste + kreatyna bez - styka samo eaa/bcaa/izolat co masz wszystko wszystkiemu (teoretycznie rowne) to samo tyczy sie okresu przed/po treningu masz izolat - walisz przed/po izolta nie masz bialka - a masz eaa - walisz eaa nie masz eaa - a [...]
1. Izolat białek serwatkowych wpi,który (firma OLIMP) wykorzystuje do produkcji swoich odżwek; izolat ten jest absolutnym liderem wśród surowców tego segmentu. Izolat ten jest pozyskiwany w unikalnej technologii podwójnej filtracji w niskich temperaturach w wyniku czego otrzymany jest produkt o maxymalnie niskim poziomie tłuszczy i węglowoedanów [...]
1. Izolat białek serwatkowych wpi,który (firma OLIMP) wykorzystuje do produkcji swoich odżwek; izolat ten jest absolutnym liderem wśród surowców tego segmentu. Izolat ten jest pozyskiwany w unikalnej technologii podwójnej filtracji w niskich temperaturach w wyniku czego otrzymany jest produkt o maxymalnie niskim poziomie tłuszczy i węglowoedanów [...]
[...] wielonienasyconych kwasów tłuszczowych takie jak np. margaryna podczas smażenia do podwójnych wiązań przyłącza się tlen, który powoduje powst. Wodoronadtelnków. 8. izolat serwatki 159 Jajko ok. 99 Kurczak (pierś) -79 Mięso wołowe 71 Mleko 68 9.Oliwa z oliwek zawiera 77% jednonienasyconych kwasów tłuszczowych działających [...]
"Z rana, w ciągu dnia i przed/po treningu białka szybko wchłanialne czyli np. izolat lub hydrolizat białek serwatkowych. Natomiast na noc białka wolno wchłanialne czyli np. micelarna kazeina, Owoalbumina, izolat białek mleka." I to jest standardowy zestaw ale , którego nie trzeba się wcale trzymać Jako przykład podam np. siebie, zjem [...]
1. Izolat białek serwatkowych wpi, który (firma OLIMP) wykorzystuje do produkcji swoich odżwek; izolat ten jest absolutnym liderem wśród surowców tego segmentu. Izolat ten jest pozyskiwany w unikalnej technologii podwójnej filtracji w niskich temperaturach w wyniku czego otrzymany jest produkt o maxymalnie niskim poziomie tłuszczy i węglowoedanów [...]
----------(-1-)---------- Izolat białek serwatkowych wpi,który (firma OLIMP) wykorzystuje do produkcji swoich odżwek; izolat ten jest absolutnym liderem wśród surowców tego segmentu. Izolat ten jest pozyskiwany w unikalnej technologii podwójnej filtracji w niskich temperaturach w wyniku czego otrzymany jest produkt o maxymalnie niskim poziomie [...]
1]Jakiego izolatu białka serwatki Używamy do produkcji odżywek? (nazwa patentowa, metoda powstawania ,produkcji tego surowca) ODP:Izolat białek serwatkowych wpi,który (firma OLIMP) wykorzystuje do produkcji swoich odżwek; izolat ten jest absolutnym liderem wśród surowców tego segmentu. Izolat ten jest pozyskiwany w unikalnej technologii [...]
1]Jakiego izolatu białka serwatki Używamy do produkcji odżywek? (nazwa patentowa, metoda powstawania ,produkcji tego surowca) ODP:Izolat białek serwatkowych wpi,który (firma OLIMP) wykorzystuje do produkcji swoich odżwek; izolat ten jest absolutnym liderem wśród surowców tego segmentu. Izolat ten jest pozyskiwany w unikalnej technologii [...]
1]Jakiego izolatu białka serwatki Używamy do produkcji odżywek? (nazwa patentowa, metoda powstawania ,produkcji tego surowca) ODP:Izolat białek serwatkowych wpi,który (firma OLIMP) wykorzystuje do produkcji swoich odżwek; izolat ten jest absolutnym liderem wśród surowców tego segmentu. Izolat ten jest pozyskiwany w unikalnej technologii [...]
no roznica jest zasadnicza izolat wcale nie jest drogi... z tego co pamietam kiedys kupowalem izolat z olimpa jak mnie pamiec nie myli kosztowal kolo 30 zetek calkiem nieduzo. kup izolat- wieksza zawartosc bialka - to podstawowa roznica w cenie nieduza. sojwe w sumie to calkiem niezle uzupelnienie diety w bialka roslinne, pomaga tez obnizyc [...]
do kolegi clener. Mutant Mass - charakterystyka odżywki : Mieszanka izolatów białek serwatki (ISO-97 & CFM-90) oraz hydrolizaty białek serwatki to białka o bardzo krótkim czasie wchłaniania ; WPC-85 i WPC-80 – koncentraty białek serwatki jako kolejna porcja białka która ulegnie wchłonięciu ; Kazeinian wapnia, izolat białek mleka i [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
ehh, Panowie, no tragedia jak to wszystko sobie podliczę... Kurczaka kupuję po 10€ za 1kg, czyli wychodzi 210g białka za 10€. Izolat kupuję po 65€ za 4kg, czyli wychodzi 560g białka za 10€. Jak kupię kurczaka za 65€, to mam 1300g białka. A gdy kupię izolat za 65€, to mam 3700g białka. No to jest tragedia... co mam robić? :-( codziennie izolat?
[...] Dobrym chwytem marketingowym (stosowanym już przez zdecydowaną większość producentów) jest podawanie informacji na etykietach że ich produkt to „koncentrat i izolat białek serwatkowych…" Zgodnie z przepisami nie ma obowiązku podawania procentowej zawartości któregokolwiek surowca. Wystarczy ze izolatu jest powyżej 2% a już można [...]
[...] dlaczego w poprzednim poście tego nie ująłem gdyż właściwie to najlepsze pory na hydrolizat to potreningowa i po przebudzeniu (oczywiście rozpatrując kwestię hydrolizat a izolat) Prawdą jest że używa się w żywieniu ludzi chorych różnych źródeł białka w różnych formach i każda ma coś do zaprezentowania najbardziej chodziło mi o bezpieczeństwo [...]